Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2017 17:19 - ЦВЕТОВЕТЕ НА ПРОЛЕТ-ЛЯТО 2017
Автор: berafashion Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 800 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 19.04.2017 17:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

2016г. беше година на ретро модата, с разкроени деними, стил 70-те, топ модели и якета, които ни връщаха дори към 60-те. Не мислете обаче, че новата година ще сложи край на това.  Много от тези ретро нотки на 2016г. оживяват и през 2017г. с лек намек вече към 80-те.

Всеки сезон носи своите собствени трендове, затова е всички искаме знаем какво ще бъде актуално и тази пролет.


Цветовете са първото нещо, което останалите забелязват в нас, тяхното въздействие е мигновено и оставя дълго впечатление. Нашият избор на модерни цветове говори много за това какъв имидж искаме да си създадем и как се чувстваме самите ние.

Цветовете въздействат ! Само секунди след като ви срещнат, хората ще откликнат на цветното съобщение, което им изпращате чрез дрехите си.  Факт е, че различните цветове могат да накарат хората да се чувстват по определен начин. Научно доказано е, че цветовете могат да окажат влияние върху хормоните в човешкото тяло, кръвното налягане и телесната температура. Цветовете също въздействат върху впечатлението за теглото ви, върху емоциите и външността. Разбира се цветовете се избират и според повода, мястото, сезона, възрастта и вашия естествен оттенък.

Ние сме повлияни от цветовете всекидневно, независимо дали го осъзнаваме или не. Ако имам напрегнат ден или тежък период сме по-склонни да изберем тъмни цветове като черно, сиво и кафяво. Когато се чувстваме по-весели бихме избрали по шарени цветове. Разбира се зависи и по какъв повод избираме облеклото, съобразено със собствения ни стил.

Погледнете гардероба си и вижте колко цветове преобладават. Имате ли цветна дъга от различни фитове? Или са основно един – два цвята, които съчетавате. Може да откриете, че сте органичени в един коловоз. Защо тогава да не си позволите експеримент с цветовете, които носите и се обграждате. Защо да не повлияете и да предизвикате веселото настроение, вместо да чакате то да определи цветовата гама?

 

Първото правило, което трябва да следвате при избора на цветове е дали те отиват на вашия естествен цвят – тона на кожата, цвят на очите и цвят на косата. След като изберете палитрата, можете да съчетавате цветовете по различен начин. Понякога определена комбинация постига по-добър ефект, отколкото отделните цветове. Те предизвикват различни реакции, когато са съчетани с други цветове и подходящи материи.

 

Кои цветове са подходящи за отделните поводи? Кои цветове могат да ви помогнат да изградите определен образ?

Лилаво – раздвижва сетивата и събужда страстта – прекрасен избор за креативни хора

Тюркоаз – предизвиква останалите да се отпуснат и да бъдат по – открити

Червено – показва сила и авторитет

Medium синьо – успокояващ цвят, който помага за безпроблемна комуникация

Жълто – енергичен цвят, който поддържа разговора жив /мъжете са привлечени от този цвят, чудесен избор за първа среща/.

Кафяво – стабилност, надеждност и подкрепа /подходящ избор за среща с колеги или клиенти/

 

Не забравяйте – правете избор, който подхожда на вашия естествен цвят. Няма смисъл да избирате цвят, който показва креативност или стабилност, ако това ви кара да изглеждате като болен. Не спирайте обаче да експериментирате, играйте с цветовете и въздействайте с тях – както на околните, така и на себе си.

 

Какъв е тренда този сезон

Пастелни цветове

Розовото и други пастелни цветове са силно представени през настоящия сезон. Те са перфектни за пролетта, но ще бъдат по – предпочитани  по-късно през годината.

 

Каки

Каки ще бъде номер едно сред неутралните цветове през 2017г. – без значение аксесоари, рокли, палта. Изглежда, че каки ще бъде новото  black and white”за тази година.

 

Топ цветове за пролет-лято 2017

 

-        Niagara Blueкомфортен и надежден, този нюнас на синьото се откроява като най-предпочитан за сезона. Ниагара е класическо деним синьо, което говори за нашето желание за лекота и релакс.

-        image

 

-        Primrose Yellow от този цвят струи топлота и жизненост, изпраща ни към дестинации, открояващи се с ентусиазъм и слънчеви дни.

 

-        image

 

-        Flameоранжево с червен оттенък. Този пищен и открояващ се цвят е пламъкът на пролетно-лятната палитра тази година.

 

image

 

-        Pale Dogwoodнежен и носещ успокоение розов цвят, който придава усещане за невинност и чистота. Предпочитан избор в актуалните колекции.

-        image

 

 

-Kaleтози цвят в зелена гама  говори за нашата нужда да експериментираме и изследваме.

image

 

  

Изборът ни от цветове говори много за самите нас. Да знаете как да използвате цветовете във ваша полза може да промени не само това как се обличате , но и как се чувствате. Разгледайте и опитайте.

София - Сердика Център
София - Парадайз Център
София - Парк Център
София - МОЛ София
Пловдив - МОЛ Марково тепе

както и онлайн на адрес:
shop.berafashion.eu

 



Тагове:   colors,   trends,   berafashion,   ss17,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: berafashion
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 20202
Постинги: 10
Коментари: 0
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031